Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Da biste smanjili rizik da ne obolite od Alzheimerove bolesti  mnogi doktori su došli do rješenja a to je da radimo razne vježbe koje utiču na naš um i naš mozak. Istraživanja govore da trebate što više razmišljati i na svakom pogledu raditi na sebi.

Osobe koje reedovno upotrebljavaju svoj um, redovnim igranjem šaha, razmišljanjem i rješavanje zagonetki, doktori kažu da su jako male šanse da obole od Alzheimerove bolestipoznatije kao demencija ili u narodu rečeno gubitak pamćenja.

U daljem dijelu teksta mi vam ilustrativno stavljamonekoliko zagonetki sa kojima će te ubrzati rad mozga. Najvažnije je da vaš um oštar i da sa željom i zadovoljni rješavate zagonetke .

Pogledajte slike koje smo vam podjelili najvažnije je da obratite na detalje što više razmišljate i uključite moždane vijuge da bih došli do željenog rezultata, to jeste odgovora.

Zauzmite svoju poziciju, neka vaša koncentracija bude na nivou i mi vam želimo puno sreće da što brže date odgovor ali i da vaš odgovor bude tačan.

Dobro razmislite koji su nedostaci na slici!

Vaš zadatak je sljedeći:

Da uz pomoć četri linije probate spojiti 9 tačaka a da ne podignete niti jednom olovku.

Probajte  na što jednostavniji način dobiti rješenje za ovu jednačinu, u ovom zadatku vi smijete pomjeriti samo jednu šibicu, ali nakon što pomjerite šibicu tu šibicu ne smijete polomiti.

Ovaj brod plovi more, na sebi ima ljestve koje se spuštaju u more, posljednja stepenica je iznad same površine mora a udaljenost između stepenica je 30 cm.

Kada dodje do plime nivo mora se povečava za 30 cm svakog sata, te tako sljedečih 4 sata se ponavlja.

Navedite tačan broj stepenica koje će biti pod vodom po zavšetku plime.

Navest ćemo vam i jednu zagonetku:

Dužina mosta je 20 km i taj most može da izdrži težinu do 2000 kg.Dolazi automobil koji prelazi most i njegova težina je 2000 kg. Kada je automobil stigao do sredine mosta na njega je sletjela ptica koja je bila teška 200 grama. Da li će most izdžati težinu?

 

Nakon što smo vam dali par slika i zagonetki, i sada provjerite svoje odgovore.

Odgovor na prvu zagonetku je:

  1. Ljestve koje su pričvršćene na brod uvijek će biti iznad vode.

2. Kada je automobil stigao do polovine mosta to jeste 10 km , automobil je potrošio više od 200 grama goriva tako da težina ptice neće uticati na težinu i neće ugroziti most

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments