Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Poslije deset godina borbe za ozdravljenje i svoj život,poslije operacije dva raka.Prvo na grlu se pojavio,a poslije i na plućima,Božo Kojović koji živi u selu Gorica,napokon može da živi svoj život onako kako je i prije ove opake bolesti.

Doktori su mu rekli da je on bolest pobijedio i da konačno može da odahne.Svoje iskustvo i viđenje bolesti kroz koju je on prošao,kako on kaže,može da se priča nekoliko života i tada neće biti do kraja ispričana i objašnjena.On ima 62 godine,pobijedio je rak i svog iskustva se nerado sjeća.

Kaže da je mnogo smšao,da se jedva kretao jer ga je bolest jela u bukvalnom smislu te riječi.Danima su ga posjećivali doktori,borili se za njega i njegov život-kaže Božo.

Svi su mu davali minimalne šanse za preživljenje ali on kaže da se ni jednog trenutka nije predao u da se borio iz sve snage da pobijedi opaku bolest.

Koristio je mnoge lijekove ali i veliku pažnju je i posvetio narodnim lijekovima za koje god je čuo.
Njegova supruga kaže da su svi se trudili koliko god su mogli da mu pomognu,da mu olakšaju bol.Bilo koji lijek da su čuli da pomaže,ona mu je spremala.

Nakon teške bolesti koja ga je zadesila,BOŽO mijenja život iz korijena.Promijenio je način ishrane.U potpunosti izbacio cigarete i alkohol,a vodu je zamijenio sirutkom i domaćim biljnim čajevima.Uz lijekove koje su mu propisali ljekari,Božo je koristio cvjetove mlade jele i med od maslačka koji je jako poznat u narod.

Lijek od kojeg se Božo oporavio nije tajna.Njegov recept je sledeći:

Treba da se isčupa korijen maslačka,treba paziti kada se čupa da bih se cijeli korijen isčupao,da ne bih pukao,jer kada pukne svi sokovi koji su ljekoviti izađu.4 litra vode i šaka korijena ide u recept i to se stavi da ključa minut.Poslije se skine sa vatre,ostavi da  odstoji 10 minuta i onda se procijedi.Uzima se po jedna kasika meda i sok taj se pije-recept nam je dala Božina supruga Bosiljka.

Božo preporučuje svima koji su obolili od ove opake bolesti da ne klonu duhom,nego da slušaju sve savjete ljekara,ali i pored njihovih savjeta i lijekova da se i okrenu alternativnoj medici.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments