Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

SVOJE ZDRAVLJE TREBAMO DA ČUVAMO!Kada saznamo da imamo probleme sa organima ili sa nekom bolešću ,ne treba to shvatat kao nešto prolazno,nego trebamo da se pobrinemo za sebe i svoj stil života.

Krvni pritisak je jako važan za funkcionisanje tijela.Ako je vaš krvni pritisak povišen to je odmah upozorenje da vaše srce je opterećeno i da radi jako teško da bih moglo da ispumpa svu krv.

Visok krvni pritisak je jako opasan jer je to pred stanje za infarkt,ali pored toga imate i povećan rizik sa cereblarnu trombozu koja je jako opasna,kao i velike probleme sa bubrezima.Radi svih ovih potrškoća koje može dovesti povišeni krvni pritisak,mi moramo da kontrolišemo svakodnevno naš pritisak.

Svi u svijetu su upoznati sa učinkovitim receptom baš za krvni pritisak a taj recept se sastoji od 3 ključna sastojka.

Ti sastojci su:

  • LIMUN
  • LUK
  • ĐUMBIR

SVAKI SASTOJAK SAMOSTALNO,POZNATO JE DA JE JAKO ZDRAV I DA JE JAKO DOBAR ZA LJUDSKO ZDRAVLJE,ALI KADA SE NAPRAVI KOMBINACIJA OD OVA TRI SASTOJKA,ONDA JE TO ELIKSIR ZDRAVLJA.

Poznato je svima da je LIMUN pun vitamina C,ali pored toga on može da reguliše nivo pH u tijelu.

Ovo je jako poznati recept za krvni pritisak i naše arterije.

Za ovaj recept Vam je potrebno:

  1. B IJELI LUK-4 GLAVICE
  2. ĐUMBIR-OKO 15,5 CM
  3. LIMUN-4 KOMADA
  4. VODA-OKO 2 LITRA

PRIREMA I NAČIN KONZUMIRANJA OVOG RECEPTA JE:

Dobro oprati limun i đumbir,radi njihove kore.Zatim isjeći na kriške i limun i đumbir.Očistite bijeli luk i sve sastojke skupa staviti u blender.Kada se dobro izmelje,dodati vodu i onda skupa miskati jos par minuta da se sve sjedini i da se dobija tečna smjesa.

Kada završite taj korak,dobijenu smjesu izliti u veću šerpu i staviti da se zagrije.Sačekati dok ne proključa.Kada je proključalo,ostaviti da se ohladi.Kada smjesa bude skroz hladna,istresti u flaše i ostaviti u frižider.

NAČIN KONZUMIRANJA je sledeći:

Jedna čaša svako jutro na prazan stomak,a preporučljivo je i da se uzima jedna čaša i prije spavanja.

Prije nego li će te usuti u čaašu,napitak dobro promućkati,da bih se sve ponovo sjedinilo i onda sipajte u čašu.

Poslije nekoliko sedmica korištenja ovog napitka,vaš krvni pritisak će da se reguliše a i vaše arterije će da se pročiste!

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments