Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Familija Petigru koja živi u Australiji,otišla je na australijsko ostrvo da bih kampovali.Lijepo se provodili,sve je bilo u najboljem redu,sve dok tata u kasno u noć,nekada oko 5 sati nije čuo svoju devetogodišnju kćerkicu kako jako tiho šapupe “UPOMOĆ”.Kada je došao do kćerke,uslijedio je veliki šok.Oko njene ruke je bio omotan piton koji je bio dug oko  dva i po metra.

Mala djevojčica Gabi je bila kao skamenjena,nije se pomjerala,a zmije se svi više i sve čvršće vezala oko njene ruke.Otac je bio u velikom šoku,tražio je načine kako da pomogne kćerkici i da je spasi.

“Jako čvrsto je bila omotana oko ruke,što sam se ja više trudio da je odmotam i sklonim od svoje kćerke,imao sam osjećaj da se ona sve više i više omotavala i čvrće.

Onda je uslijedio veliki šok,zmija je svoje zube zarila u njene male ručice.Cijeli svijet je stao,Gabi je jako boljelo ali ona se trudila da ostane jaka i pribrana.

U tom trenutku nisam imao pojma šta da radim,pa sam nepromišljeno zgrabio zmiju za glavu i rukama joj razdvojio viliku.Nekim čudom sam uspio da odvojim dijete od zmije i onda smo zmiju pustili u šumu-izgovara uplašeni otac.

Velika sreća u ovom svemu je bila,da piton nije otrovna zmija,i da osim traume djevojčica nije imala nikakve druge posljedice po život opasne,ali na ruci će nositi ožiljak koji će je uvijek podsjećati na ovaj nemili događaj.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments