Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Radeći kao konobar ili konobarica,za niske plate ,a posebno slučaj kao ova konobarica koja je usliživala beskućnika,dođete u situaciju da ne znate kako da postupite i dali uopšte trebate da poslužite njih.

Postavlja se pitanja za sve:Da li biste platili obrok umjesto njega jer on sigurno u tom tretku nema novca i došao je to jer je gladan?

DANAS ĆEMO GOVORITI O SITUAICJI KOJA SE DOGODILA U TEKSASU GDJE JE KONOBARICA MAJA DOŠLA U SITUACIJU DA TREBA DA USLUŽI ČOVJEKA KOJI JE SJEDIO U DIJELU RESTORANA KOJI JE ONA POSLUŽIVALA I BAŠ TAJ ČOVJEK ĆE JOJ ŽIVOT PROMIJENITI ZA 360 STEPENI.

On je na očigled izgledao kao beskućnik ali ona ga je uslužila sasvim normalno,kao da je stalni gost tu.

Beskućnik je vbidio da svi konobari izbjegavaju kontakt sa njim, ne žele da ga posledaju a kamoli da mu priđu.

Restoran je bio na početku rada i vlasnik restorana je upozorio uposlenike ukoliko se desi da neko ne plati,da su oni dužni da plate svojim novcem njihov obrok.

Ali to upozorenje nije spriječilo konobaricu da posluži beskućnika,ali situacija je bila drugačija.On je platio svoj obrok i kao napojnicu Mariji ostavio 100 dolara sa malom porukicom.

Marija je smatrala da je napojnica od 100 dolara previše ali mnogo više je ostala iznenađenja porukicom koja je bila na stolu,

U poruci je pislao:

“DRAGA MARIJA,IMAŠ MOJE VELIKO POŠTOVANJE,JER SAM UVIDIO DA JAKO POŠTUJEŠ SEBE.TO SE MOGLO VIDJETI U NAČINU KAKO POSTUPAŠ PREMA SVIM LJUDIMA,A JA TI MOGU REĆI DA SI PRONAŠLA SVOJ KLJUČ SREĆE,I MOGU SAMO DA TI KAŽEM DA TVOJI DOBRI POSTUPCI ĆE USMJERITI TEBE ALI I LJUDE OKO TEBE.”

Ona nije znala da je baš vlasnik restorana se prerušio u beskućnika,jer ona je bila osoba kojoj to nije bilo važno i nije joj predstavljalo problem.Ona je htjela da svi gosti izađu iz resotrana zadovoljni.

Nakon ovog ona je dobilla novo radno mjesto-UPRAVITELJICA RESTORANA.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments