Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Najzdravije voće je LIMUN.Pored toga što ima puno vitamina C,spriječava gripu ali i odličan je za gubitak tjelesne mase.

Limun je jako dobar za čišćenje tijela,za detoksikaciju.Dosta ljudi voli da pije limunadu,ali ne znaju da baš cijeđeni limun i njegov sok nije baš najzdravij,ima još dijelova limuna koji je jako dobar za zdravlje.

Limun je najbolji kada je smrznut.Mnogi preporučuju da je dobro zamrznuti limun jesti sa korom,i to baš kora je najzdraviji dio limuna.

Mnogi doktori su rekli da limun jako dobro služi za podizanje imuniteta,a pored toga sadrži supstance koje srečavaju rak,sređuju holesterol,liječe tijelo od mnogobrojnih infekcija,izbacuju iz tijela bakterije.

LIMUN JE JAKO DOBAR JER:
– Spriječava stmu
– Jača imunitet
– Bori se protiv upale u organizmu
– Vrši detoksijakcuju jetre i bubrege
– Reguliše krvni pritisak
– Spriječava rak
– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije

Istraživanja su pokazala da kora limuna sadrži 10 posto više vitamina od samog voća,a mnogi kažu da kora limuna liječi i uništava rak koji napada debelo crijevo,pluća ali i dojke. Supstance iz kore limuna uništavaju maligne ćelije,koje su se formirale u organizmu a zdrave ćelije on zaštićava.

Lekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, semenkama i pulpom. Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici.

Ljekar Merlin Grenvil govori kako razno voće služi za poboljšanje zdravlja.Kora je glatka,pa on govori da bih vi trebali da zamrznete limun i onda tako zamrznut vi ga sameljete cijelog sa korom,sjemenkama i cijeli limun.Tako dodajte u čaj,u supu,desert i zaštiti ćete svoj organizam.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments