Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mnogi ljudi imaju velike probleme sa natečenim stopalima ali i prstima.Baš zbog toga ne mogu da obuku svoj omiljeni par obuće,a nekada se desi da ne mogu ni da stanu na svoje noge radi boli.Do toga dolazi kada se tekućina ne može na pravilan način da izbaci iz tijela,tada se desi problem edema koji se dešava po cijelom tijelu ili ponekada se desi da se zadržava samo na određenim dijelovima tijela.Mi ćemo sada da Vam kažemo kako ćete se riješiti vode na najlakši način.

Najviše problema sa zaaržavanjem vode imaju trudnice,ali i osobe koje konzumiraju određene lijekove,ponekada i osobe koje su dugo vremena neaktivne.

n

Problem kod zadržavanja vode jeste što de šava da tijelo otekne ali i da dobiješ na težini.Sada ćemo da Vam objasnimo,šta to zadržava vodu u tijelu i na koji način mi to možemo da spriječimo ali i riješimo se ukoliko do toga dođe.

Uzrok: previše natrijuma

n1

Jedete hranu koja u sebi ima dosta soli,to je veliki problem.Jer je opšte poznato da je so ta koja zadržava vodu u vašem organizmu,a još veći se problem desi ako ne oijete dovoljno tekućine u toku dana kako bih voda mogla da se ispre iz vašeg organizma.Ishrana koja u sebi sadrži veliki nivo natrijuma,dovodi do proširena ćelija 20 puta.
Rješenje: jedite manje prerađenu hranu

n2

Rješenje je da hranu koja je prerađena izbacite i da krenete da u svoje obroke uzimati što više hrane koje su prirodne.Sva tjestetina koja je zapakovana,supe u vrećicama,povrće i voće koje je u konzervama sadrže ogromne količine natrijuma.Što više jedite svježe voće i povrće,supe i sosove koje su zdrave i koje u svom sastavu imaju jako malo natrijuma.Pokušajte običnu so da zamjenit sa morkom solju ili himalajanskom.
Uzrok: dehidracija

n3

Vaše tijelo se bori da preživi i da živi.Vi kada ne konzumirate dovoljno tečnosti,vaše tijelo na sve načine provjerava da li ima dovoljno vode u vašem organizmu kako bih ono opstalo.
Savjet: pijte više vode

n4.

U tokuz dana potrebno je namjanji minimum vode unijeti od 240 ml,kako bih Vaše tijelo uspjelo da funckionise,dok neki stručnjaci govori kako bih svaki čovjek trebao da pije vode kao polovinu svoje težine.Ukoliko ne možete da pijete vodu na silu,trudite se da vodu unesete kroz voće i povrće.

Uzrok: nedostatak magnezijuma

n5

Do zadržavanje vode može doći ako ne unosite dovoljno tokom dana magneziju u vaš organizam.Zato Vaše  tijelo ne može da funkcioniše.

Lijek: jedite hranu bogatu magnezijumom

n6

Dodajte hranu poput avokada, oraha, žitarica, spanaća, jogurta i zeleniša vašoj ishrani. Ove namirnice imaju dosta magnezijuma i takođe nude obilje drugih zdravstvenih prednosti.

Neka Vaša hrana bude raznovrsna i probajte unijeti u ishranu avokada,žitarice,špinat,zeleniš.Ove namrinice su jako bogate magnezijem ali imaju i druge supstance koje su jako dobro za Vaše zdravlje.

Lijek: mijenjajte način života

 

n7

 

 
Uzrok: skrob i slatkiši

n9

Ugljenihidrati su veliki problem u zadržavanju vode u tijelu.Kada jedete slatku hranu,tjesteninu,bijelu rižu,slatke napitke,tada se u vašem tijelu dolazi do parasta šećera u krvi.Visok nivo insulina može da zadržava natriji i tečnost i zato dolazi do oteknutog tijela.
Uzrok: hormonski poremećaji

n10

Lijek: jedite više vlakana

n11

Potrudite se da konzumirate hranu koja je jako bogata vlaknima a to su žitarice,sjeme,lan,i sve to možete da sameljete u mlinu za kafu.Pomoću žitarica vi možete da očistite svoj trakt,svoje bubrege,debelo crijevo i tako će Vaše tijelo da se oslobodi viška tečnosti koja Vam smeta.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments