Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Maleni Mohamed koji ima samo sedam godina je rođen i živi u Siriji.On ima jako tešku genetsku bolest,sa kojom on izgleda kao stari čovjek.Radi te svoje biolesti,on u svom životu prolazi kroz mnoge probleme.Sva djeca ga izbjegavaju,ne žele da budu s njim,ne žele da se druže.A on gdje se pojavi,mnogi ljudi sakrivaju pogled.

“Ja bih željeo da budem lijep i da ličim na drugu djecu,jako bih voljeo da idem u školu!-Rekao je Mohamed jako tužan i kroz suze.Rekao je da ga se djeca plaše i zlostavljaju.

Odmah nakon što je vijest o ovom malenom dječaku izašla u javnost,Husein Manaver,koj je budući muslimanski astronaut koji trenutno živi u Britaniji je osjetio želju i potrebu da na bilo koji način pomogne malom Mohamedu.

“Ja čim sam ga vidio,želio sam da mu se približim,da mu budem jako blizak,da budem njegov brat,prijatelj.Volio bih da mu kažem kako je on poseban na svoj način i divan dječak” -kaže Husein.

Mohamedova priča nije samo priča o dječaku koji ima jako tešku genetsku bolest,nego o dječaku koji je i imigrant.Cijela njegova porodica je pobjegla iz Sirije u Tursku.Oni nemaju pasoše i zato mali dječak se ne moželiječiti i ne može da se odredi od čega tačno maleni dječak boluje.Njih su izbacili iz stana,jer nisu imali novca da plate.-rekao je Husein.

Husein je pokušao na sve načine da pomogne Mohamedu i cijeloj njegovoj porodici.Pokrenuo je humanitarnu akciju kako bih im našli dom.Njima je dom pronađen ali ima još stvari koje moraju da se dobiju i srede.

Pogledajte kako izgleda Mohamed:

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments