Brza i efikasna DIJETA SA SUHIM ŠLJIVAMA – skida i do 1kg dnevno (JELOVNIK I ISKUSTVA DRUGIH) – Alternativa

Brza i efikasna DIJETA SA SUHIM ŠLJIVAMA – skida i do 1kg dnevno (JELOVNIK I ISKUSTVA DRUGIH)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Ova dijeta sa suhim šljivama se smatra za jednu od najboljih i najbržih dijeta.Ona se preporučuje svim zdravim osobama koje žele da za kratko vrijeme izgube višak kilograma.

Ispitanici kažu da se može za dva do tri dana da skine više od 3 kilograma(što znači kilogram dnevno).Možemo da zaključimo da je to odličan rezulat.Ako krenete sa ovom dijetom tebate i da se pridržavate i jelovnika i preporučuje se i određena fizička aktivnost.

Pogledajte u nastavku našeg teksta zašto su šljive tako dobre i kako pomažu kod regulacije tjelesne težine.

Suve šljive kalorijska vrednost i sastav

Sigurno ste se nekada informisali i tražili koliko voće može pomoći kod regulacije tjelesne težine a niste do sada sigurno nigdje pročitali koliko je dobra i efikasna dijeta sa suhim šljivama.
Suhe šljive su odlične za ubrzavanje metabolizma jer u sebi imaju dijetalna vlakna i ona se jako puno prepočuju u ishrani.
Pored bogatih vlakana ona sadrži i antioksidanse,odnosno ima dosta beta karotena,vitamina E I C i drugih vitamina.Bogata je kalijem i bakrom.
Dnevno se preporučuje 6 suhih voćkica i tako će te svoj organizam dovesti do toga da će te smanjiti unos šećera i ugljikohidrata.Pod ovom mjerom vi ćete da unosite 15 grama šećera fruktoze i glukoze i oko 25 grama ugljikohidrata.

OVAKOLIČINA ŠLJIVA TAKOĐER SADRŽI I 15  % DIJETALNIH VLAKANA , A ONI POMAŽU KOD REGULISANJA ŠEĆERA U KRVI.Ako ih koristimo možemo da smanjimo rizik od povišenog krvnog pritiska,srčanog udara i drugih srčanih oboljenja.
U 100 grama šljiva se nalazi oko 270 kalorija i dijeta sa suhim šljivama traje tri dana.

Meni za dijetu sa šljivama za jedan dan:

Doručak:
– 6 suvih šljiva
Užina:
– jedna jabuka
Ručak:
– jedna viršla i kuvano jaje.
Popodnevna Užina:
– isto što i za ručak
Večera:
– čaša niskomasnog jogurta

Kao štgo ste mogli da vidite iz medija,ova dijeta je malo strožžija i zbog toga ne smije da traje duže od tri dana.
Napominejmo Vam da ovu dijetu mogu da primjenju jedino zdrave osobe.Ali prije nego li krenete sa ovom dijetom bilo bih dobro da se konsultujete sa Vašim ljekarom.Uz ovu dijetu je jako bitna i fizička aktivnost,ako i to primjenjute rezultati će biti odlični.
Ako budete samo primjenili ovo sa ishranom,rezultati će biti ali neće biti isti kao i kad imate određenu fizičku aktivnost.

Možete da šetate,možete da trčite 15-20 minta,ili neko brzo hodaje kroz prirodu ili grad.
Ovu dijetu možete da proširite i na 6 dana ali samo uz jedan način a to je da jedan dan jedete po jelovniku a drugi dan normalno i tako u krug.

Suve šljive regulišu probavu i ubrzavaju metabolizam

Suhe Šljive se mogu koristiti i za ubrzavanje metabolizma.
Plodove možete da pripremite u vidu kompota  i to je jako dobro u borbi protiv zatvora ili ubrzavanja metabolizma.Ovo naša medicina jako cijeni,.
Suhe šljive pripremljene u kompotu se prepočuju osobama koje imaju problema sa hemoroidima.Oni će učini da vaša stolica bude mekša i to će Vam znanto pomoći i nećete imati tegobe i smetnje.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments

Shares