Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Više nema potrebe da trošite pare na pranje tepiha u praonicama,na trošenje vremena tako što ćete ribat i prati vaš tepih par sati.

Jedan od najdužih i najtežih poslova u kući jeste bez sumnje pranje tepiha.Mnogi ljudi nemaju novca da tepih nose na perionice ,pa se odlučuju na jeftiniju i provjerenje metodu.A to je da se tepih iznese napolje,riba praškom i raznim četkama,zatim više dana sušenje istog opranog tepiha na balkonima,naravno ko ima uslove za to ili na nekim improvizovanim mjestima.
Ali jedna domaćica koja je dugo klečala sa četkom u ruci,sjetila se jednog odličnog trika a to je čišćenje tepiha sodom bikarbonom.,Ona je prosula sodu bikarbonu po cijelom tepihu i ostavila tako da stoji 30 minuta.Nakon 30 minuta svi su bili u šoku.Prvo usisajte tepih i onda uzmete namočenu krpu u sirće i pređete preko cijelog tepiha.

Zatim uzmete drugu čistu krpu,natopite je u čistu vodu i na nju stavite još sode bikarbone.Zatim prebrišite cijeli tepih ovim i ostavite da stoji jos pola sata.Soda će da izvuče sve neprijatne mirise i ostatke prašine a sirće će učiniti to da se uradi dezinfekcija.
Nakon svega toga ostaje vam samo da usisate tepih kako bi ste pokupili ostatke sode bikarbone ,A vaš tepih će da zabista kao da je izašao sada iz salona.

JAVITE NAM VAŠE UTISKE NAKON ŠTO PROBATE!

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments