Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Većina ljudi se jako dobro osjeća i nikada i ne sumnja da ima neki zdravstveni problem,sve dok ljekari drugačije ne kažu.

Pogledajte koji mogu biti rani simptomi raka:

1. Svrab kože

Tijelo na početku rak tretira kao neku stranu bakteriju i naš imunitet počinje da se bori sa svojim bijelim krvnim zrncima.To dovodi polako do jačeg protoka krvi na područjima pogotovo gdje rak počinje da djeluje i dolazi do svrbeža tijela,crvenila,pomalo stezanja i promjene boje.

2. Promjene u mokrenju

Bilo kakva promjena što se tiče mokrenja kao što je prisustvo pjene u mokraći,krvi,promjena boje i mirisa mokraće,može da ukazuje na rak.Zato bih trebali dapotražite pomoć ljekara.

3. Promjena glasa

Rak grkljanja može da utiče na vaš glas ali i ton vašeg glasa.Zato ako primjetite da s edešava neka promjena u glasu onda to može da znači da imate neki tumor u svom tijelu.

4. Rane koje ne zarastaju

Ako vašoj rani na tijeli treba mnogo vremena da se izliječi i zaraste to može da znači da imate rak.Objašnjenje za to je da je rak uzima sve sebi onda vaše tijelo pokušava da se bori protiv raka a ne protiv rane.

5. Kašalj

Mnoge vrste raka dovode do kašlja,koji je jako uporan,kao što je rak grla,pluća a nekada i želudca. Provjerite što prije koji je razlog vašeg kašlja.

6. Krvarenje

Ako imate neko krvarenje koje je iznenadno a nema veze sa menstrualnim ciklusom ,molimVas da se provjerite.Krvarenje iz maternice,bradavice ili bilo kojeg drugog orana zahtjeva pomoć ljekara.

7. Kvrge u ustima ili na jeziku

Kvrgice na desni,grlu ili unutar usta koje su bijele boje mogu biti uzrok raka.Posavjetujete sa ljekarom,ako vam se ovo često dešava.

8. Gruda ispod kože

Ako se desi da osjetite neko strano tijelo na koži a da je neobično i da je tu izenanada,trebate da se posavjetujete sa ljekarom.Kvrgice koje se pojavljuju na prsima,pazuhu,trbuhu,koži i testisi.

9. Promjene u stolici

Krv u stolici,može da bude uzrok raka debelog crijeva.A neki su znakovi i ako se desi do čestog zavora ili proliva ili ako je vaša stolica tamnije boje ako u sebi ima sluz,bol ili jako svijeta boja stolice.

10. Gubitak apetita ili problemi s gutanjem

Ako se dese problemi sa apetitom ili ako teško gutate može da bude uzrok nekog raka.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments