Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mnogo veliki broj naših građana,kako građana iz Bosne i Hercegovine,tako i građana iz regiona žele da napuste svoje rodno mjesto kako bih se preselili u neku od evropskih zemalja,a inače biraju Njemačku.

Oni svi misle da u tim evropskim državama vlada samo med i mlijeko i da je tu život lagodan i lagan.Ali naravno da ni u Njemačkoj nije bajka jer tu po zvaničnim podacima živi oko 300.000 beskućnika.Ali prognoze nisu uopšte dobre,jer se očekuje do sledeće godine da ih bude još više.

 

Prema nekimstatističkim podatcima moguće je da će taj broj da poraste do pola miliona beskućnika.Ne postoji Njemački u grad u kojem nećete na nekoliko desetina i do stotina beskućnika koji žive na ulicam

U njemačkoj metropoli u Berlinu,broj beskućnika je skočio od 4000 do 7000, a ono što je specifično da su to većinom Nijemci iz istočne Evrope.

Situacija nije zadovoljavajuća ni ti u Hamburgu ili Frankfurtu.U tim gradovima standard je relativno visok a i šanse za preživljavanje nisu baš jednake za sve koje su tu.

Ovdje možemo da vidimo da lagodan život i lak ivot nigdje nije zagarantovan i da nigdje nije med i mlijeko.Prije nego što se odlučite da napustite svoju rodnu državu dobro razmislite i dobro svedite račune.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments