Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Povjerenik za integraciju balkanaca u austrijsko društvo je Belma Cokić.Ona izjavljuje da bih se zaposlio u Austriji mora se proći nekoliko koraka bitnih.U ovom postu pogledajte koja su to deficitarna zanimanja u Austriji koja su potrebna.Oovo je privuklo veliku pažnju Balkanaca da što prije odu u Austriju.

Vijest koja je izašla u medije da Austrija traži nevjerovatnih 29.000 ljudi i to zanimanja:kuhar,konobar,pomoćnici mnogi ,a minimalna plata je 1500 eura je privukla mnoge Balkance da bih zaradili novac,jer na Balkanu ne postoji plata koja je na tom nivou.

Prvo što trebate da bih se zaposlili u Austriji je potrebno da pronađete poslodavca koji bih vas zaposlio.Mnogi poslovi se takve prirode nalaze na internetu i postoji veliki broj sajtova u Austriji na kojima imam objavljeno mnogo poslova.Najbitnije da nađete poslove koji se baš traže u Austriji,deficitarna zanimanja i to vam garantira da će te dobiti vizu koja je potrebna za rad Austrije.

Vi biste trebali da se fokusirate na zanimanja koja su najviše iz oblasti ugostiteljstva:kuhari,konobari,pomoćnici kuhara,čistačice, radnici na pakovanju.To su najtraženiji poslovi u Austriji.

Viza je potrebna i da bih ste dobili poslao morate da imate radnu dozvolu a minimalna plata je 1,500 eura i baš ta plata je privukla mnoge Balkance.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments