Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O raku se stalno priča i stvaraju se novi mitovi,a stari koji su izrečeni ostaju u narodu godinama.Prof.Vladimir Kovčina,koji je inače onkolog je odlučio da razjasni mitove.

 

MIT: Rak se sprječava superhranom

Namirnice kao borovnica,cvekle,brokula,bijeli luk, zeleni čaj.To je duga lista kako neki nazivaju super namirnice za koje mnogi smatraju da su jako zdrave i moćne i spriječavaju pojavu raku.

Istina:

Sam način ishrane utiče jako dobro na smanjenje rizike od oboljenja ali posebna,određena hrana ne može da spriječi nastanak raka.

 

MIT: Šećer je hrana za rak

Ljudi koji su obolili od raka,ljekari sto posto zabranjuju konzumaciju šećera.Zabranjena je torta,jabuka apsolutno sve jer tako se ćelije jako brzo razvijaju jer je njima potrebna energija iz šećera.

 

Istina:

Ovdje se govori o tome da naše ćelije da bih radile koriste šećer ali tako i maligne ćelije jer se tako brže dijele pa se i brže troše više šećera nego zdrave ćelije.To ne znači da one preživljavaju tako koristeći šećer.

Da je ovo sto posto istina,rak bih se onda mogao sto posto da izliječi kada bih prestalo da se koristi ili konzumira sećer i prerađevine od šećera.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments