Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jedan mladić iz Njukasla,koji se zove Šakil Akbar je kupio crne pamučne čarape ali nipta to ne bih bilo čudno da on nije pronašao jednu jako čudnu poruku.Poruka je bila pisana kineskim jezikom a napisao ju je zatvorenik koji je ustvario pravio čarape.Šakil je odlučio da se potrudi da prevede sadržaj poruke na egleski jezik i tada vidio da se tu radi o pozivu u pomoć!

Pogledajte šta je pisalo u poruci:

“Moje ime je Ding Tingkun.Ja imam 39 godine i nepravedno sam optužen za prevaru i ucjenu.Nakon toga ja sam uhapšen i osuđen na 3 godinen zatvora.28.JUNA 2014 godine.To se desilo jer sam išao u Peking da bih pravio slučaj korupcije.”

On je napisao i da se žalio i sudu i na presudu i da se sada nalazi u Lingbi gdje ga muče.On je zamolio da ko god pronađe poruku proslijedi je kineskom predsjedniku ili barem premijeru.

“Ovo izgleda kao da  je osoba mnogo toga rizikovala napisavši ovu poruku.Mene to jako muči od kako sam je pročitao.”rekao je Šakil.

Kompanija koja prodaje čarape je rekla kako je sve to namješteno jner se pojavilo dosta poruka koje su slične i pojavili se širom cijele zemlje.Akbar nij ejedina osoba koja je naišla na ovakvu poruku.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments