Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Stigao je na snagu novi zakon za bejzbjednost u saobraćaju koji samo što nije stupio na snagu.Taj zakon donosi sa sobom mnoge novine a neke odnih su vezane za registraciju vozila.Sva vozila će tokom registracije biti slikana.Novi prijedlog je također da sva vozila koja su straija od 15 godina idu dva puta godišnje na tehnički servis.

Pored ovih novina,novine stižu i za auto škole.

-Najveće probleme ćeimati oni vozači koji sjedaju za volan dok piju.Najviše problema će daimaju oni vozači koji u krvi imaju više od 2 promila alkohola te će nove kazne biti znatno veče i drastičnije od ostalih.-rekao je Damir.

Nakon kraja štrajka instruktora u auto-školama došlo je do uvođenja i novih licenci.Instruktura je sve maje kod nas jer kako kažu jako slabo su i plaćeni.

-Mi dugi niz godina imamo otvoren kokurs za prijem za rad instrukture.Oni dođu,tu budu oko dva mjeseca i napuste POSAO.Da ne govorim o instruktorima za C,D,E koju ne možete nikako naći.-priča Marko Manojlović iz jedne auto škole.

 

Iz Komore Srbija kađu kako je potrebno oko 2.000 vozača da bih se moglo reći da su zadovoljeni i međunarodni i domaći prevoznici.

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments