Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Građani Bosne i Hercegovine kao i svi ostali građani ostalih 60 zemalja Evrope koji imaju bezvizni režim od januara 2021. godine morat će da dobiju jos dodatnu posebnu vizu. Pored dodatne vize svi građani će morati da plate 7 eura kako bi mogli ući u Evropsku Uniju, a samim tim i ostati u njoj do 90 dana.

Porez u iznosu 7 eura obavezan je da plate svi podnesitelji stariji od 18 godina. Plaćanje će se vršiti debitnim ili kreditnim karticama. Na internetu na jednoj internet stranici ETIAS, postoji objašnjenje  da sve zemlje moraju ispuniti zahtjevi, a to će se ispunjavati online putem. Kako navode to će se morati da naravno ispunjava prije samog putovanja u drugu zemlju. Svi građani će morati da unesu svoje lične podatke, ali pored toga pružiti i informacije o zdravlju, o svojoj prošlosti,potvrde o nekažnjavanju svojoj historiji kao i putovanjima u druge zemlje.

Na stranici je takođe navedeno da će prijava sve ukupno trajati 30 minuta do dovršavanje te vize. Odgovor će biti poslat na vašu e-mail adresu od strane ambasade.

Među zemljama koje će morati podnijeti zahtjev za određenu posebnu pored Bosne i Hercegovine su: Srbija, Makedonija, Crna Gora, SAD, Japan… i još uvijek se čeka konačni zbor zemalja čiji će građani biti dužni da popune obrazac za dobijanje vize kako bih imali priliku i dozvolu da uđu u zemlje evropske unije.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments