Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U posljednjih nekoliko mjeseci na Balkan se naseljuje sve više migranta. Većina njih dolazi iz Afrike te zauzimaju prostore Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ostalih država u regionu.

Naravno nije uredu da se stvaraju predrasude,ako jedan migrant uradi nešto loše ne znači da su svi loši.

Većina njih dolazi na naše prostore samo da bih prošla i da bih uspjela da dođe do svijih kranjih odredišta koji naravno nisu Bosna i Hercegovina,Srbija i Hrvatska.

Međutim dolaskom migranta pored brojnih zastoja na ulicama gradova dolazi i do raznih problema.

Naime, prije nekoliko dana desila se stravična situacija u mjestu Glina. To je grad smješten na granici sa Bosnom i Hercegovinom. Većina porodic živa jako mirno i bez problema. Međutim prije nekoliko dana se javljaju problemi.Veliki broj migranta stvara probleme i strah u porodicama.

 

U poslije ponoćnim satima došlo je do napada na migranta. Glavni razlog njegov napada je bila provala migranta u njegovu porodičnu kuću.

Tačnije u 1:30 mladi Pakistanac je bez imao oklijevanja ušao u dvorište porodice i krenuo prema kući. Ali zbog brze intervencije vlasnika kuće kako bi zaštito sebe ali i svoju porodicu mještanin Gline je nanio provalniku tjelesne povrede koristeći se metalnom šipkom.

Muškarac je odmah nakon toga prijavljen državnom sudu Sisak nakon čega je odma izvršena istraga. Nakon istrage je utvrđeno da se radi o 19-godišnjem Pakistancu.

Zbog povreda koje je dobio mladi Pakistanac odmah mu je pružena pomoć od strane ljekara u najbližoj bolnici, te su indentifikovane teške tjelesne povrede. Ali najveći problem je šta će se desiti sa muškarcem koji je odreagovao pod dejstvom adrenalina kako bih zaštitio prije svega svoju porodicu ali i sebe.

Jer to su ljudi koji nemaju karakter kao mi,koji imaju drugačije vrijednosti i norme i mi uvijek moramo biti na oprezu jer drugačije ne znamo kako da pristupimo njima.Pored jezika kao barijera glavna postoje i druge barijere koje dovode do problema ali i straha kod svih ljudi.

Kako će se završiti ova dilema u Sisku preostaje nam da vidimo.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments