Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kada odlučite da je pravo vrijeme da se posvetite sebi i svom zdravlju prvo što treba jeste da redukujete svoj jelovnik.

Šećer je naravno najveći problem i veliki broj ljudi pretjera sa konzumacijom pomenutog.

Ali sto posto smo sigurno da niste svjesni u kojim se sve oblicima on pojavljuje i ne postoji siguran način da ga izbjegnete.

Ovaj oblik šećera se smatra ujedno i najopasnijem šećeru za naše zdravlje.

Šećer su mnogi znanstvenici svrstali kao jedan od 4 ubice nazvane “4 bijele smrti”.

Ali šećer je jedna od osnovnih namirnica u industriji u proizvodnji pa gotovo svakog proizvoda.

Zato jako često susrećemo razne deklaracije na kojem proizvođači pokušavaju da prevare svoje kupce i da ga na jedan od njima poznatih načina sakriju u deklaracijama.

 

 

Onaj šećer koji se smara najopasnijim za naše zdravlje jesete “GLUKOZNI-FRUKTOZNI SIRUP”,ali on se nažalost najčešće pojavljuje i mi ga konzumiramo,pa blago rečeno svaki dan.

O njemu je krenuo da priča Miroslav Otašević koji se smatra osnivačem sajta “ŠTA MI TO JEDEMO? ”

Ono što mi treba da znamo jeste da naš organizam ustvari radi na glukozni sirup.On je u jednu ruku gorivo za naš organizam.

Ali Fruktoza je duplo slađa od glukoze i zato vrlo često razni proizvođači baš nju koriste kao sastavni dio zaslađivanja njihovih proizvoda.Mnogi smatraju da je fruktoza dosla zdravija od običnog šećera li to je velika laž i neistina.

Fruktoza je, s druge strane, dva puta slađa od glukoze i zato je proizvođači često biraju kao zaslađivač.
Kada krente da fruktozu unosite kroz voće,vi tada unosite i vlakna,vodu,razne vrste vitamina ali i drugih sastojaka koji će šećer uvašoj krvi da stabilizuje i stvori osjećaj sitosti.Ali kada govorimo o industrijskoj fruktozi to je sasvim druga priča.

Industrijska fruktoza se koristi u industriji i dobija se naravno vještačkim putem iz jedne vrste skroba,a to je najčešće kukuruz.Ali nemojte da zaboravite da je na svijetu postotak od 70-80% kukuruza GMO.

 

Sa ovom vrstom sirupa vi će te biti upoznati pogotov u slatkišima,a on prema poslednjim istraživanjima pokazuje da najveći razlog za gojaznost i problem sa metabolizmom dolazi od fruktoznog sirupa.

-Fruktoza se kako kažu jako polako metaboliše i to se radi naravno samo u jetri.Ako desi se da ste dobili “masnu jetru” znajte da je to sto posto od velikog broj aslatkiša koju ste konzumirali a ona je bila zaslađena fruktoznim šećerom.

-Kada se jetra preoptereti fruktozom,dolazi do velikog problema a to je da se masnoća u krvi jako poveća i dolazi do pojave raznih bolesti a najčešće povećanje rizine šećera u krvi,i metabolizam se u potpunosti uspori.

Tako dolazimo do situacije da slatkiši nisu opasni radi šećer koji sadrže kao sastav,nego radi šećera koji se jako teško metaboliše u nešem tijelu.

 

MNOGI PROIZVODI:čokoladice,keksovi,dodaci jelima,razna bezalkoholna pića,sadrže u sebi baš ovaj sirup.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments