Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Danas u svijetu pored brojne nezdrave ishrane kao što su ˝brza hrana˝, prženo, masno postoji i određeni broj plodova prirode koji nam mogu narušiti zdravlje. Danas ćemo vas upoznati sa jednim od najštetnijih plodova koji izaziva razne bolesti.

Naime, radi se o betel orahu. Ovaj orah raste samo u tropskim krajevima. On najviše raste na području Afrike, Azije ali i jednim dijelom zauzima naš kontinent Evropa.

Narodi koji ih najviše konzumiraju su Njemci, Švicarci, Austrijanci, ali velika je vjerovatnoća da će se uskoro naći i na našim policama. Takođe i na zapadu se dosta koristi ovaj orah ali za razliku od Evropljana, Amerikanci ovaj orah samo zvaču kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Zato vam mi danas donosimo nekoliko informacija o ovoj vrsti oraha.

Iako velika većina ljudi ovaj betel orah koristi kako bi unaprijedili svoje zdravlje, on zapravo nema nikakav zdravstveni značaj te na naše zdravlje utiče u potpuno drugom pravcu.

Naime, pretjeranim konzumiranjem betel oraha može doći čak i do smrti. Razlog toga je što orah ima previše kofeina u sebi, te čovjek upotrebom može stvoriti šok za organizam, koji dovodi do smrti.

Takođe konzumiranjem ovog oraha može doći do naglog porasta temperature, čime se otkucaji srca pretjerano povećavaju, a to dovodi do srčanog udara.

Mi se nadamo da smo vas barem malo informisali o betel orahu, te da ga nećete koristiti.

 

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments