Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iako se danas u svijetu mnogo konzumira, i od nje se prave svi specijaliteti svijeta svinjetina takođe može biti opasna po život. Pored svih ukusnih jela koje konzumiramo većina se sastoji od nekog dijela svinjetine.

A da li ste se nekada zapitali o kvaliteti tog mesa? Kako je ono nastalo i da li je uopšte zdravo. Mi vam danas donosimo neke od informacija što se tiče ove vrste mesa.

Prvo ćemo započeti od vjere. Pored islama koji strogo zabranjuje svinjetinu, islam nije jedina vjera koja je zabranjuje, pored islama tu su i druge vjere.

Ali pored vjere sada ćemo vas upoznati sa zdravstvenim uticajem svinjetine na vaš oraganizam, ali i kvalitetom tog mesa.

Svinja još u toku svog života, ukoliko je previše gladna ona bez obzira na sve, ona jede ono što je odmah blizu nje poput svoj izmeta, svoju mladunčad, na kraju krajeva i jedna drugu jedu.

Tako kada čovjek jede svinjsko meso, po biološkom toku te svim procesima koji se dese prije konzumiranja može se reći da čovjek zapravo jede drugog čovjek. STRAŠNO ZAR NE !

Pored toga naučnici su dokazali da muškarci koji jedu slaninu ona ulaskom u naš probavni sistem dolazi do plutajućih bombica koje zapravo služe da stvaraju spermatozoide. Tako da muškarac ukoliko previše konzumira ovu vrste mesa jako brzo može postati sterilan.

I jedan od najboljih dokaza za kvalitetu ovog mesa. Naime, kada jedan komad svinjskog mesa dođe u kontakt sa gaziranim pićem nakon određenog vremena dolazi do izlaska crva iz komada mesa.

Pored svega ovoga pretjeranim konzumiranjem svinjetine mogu se dobiti razna oboljenja, a neka od  njih su : trihinela, hepatitis E, menangle infekcije,…

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments