Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se nekada zapitali da li postoji lijek koji bi mogao da izliječi sve mi smo našli riješenje za vas. Pored svih bolesti koje se danas javljaju pomoću ovoga možete se riješite bolesti bez problema.

Naime, radi se o jednooj biljci koja se zove ogrozd. Pored jako čudnog imena, ogroz ima jako dobar uticaj na naše zdravlje te ukoliko ga posjedujemo možemo da živimo bez problema.

Ogrozd predstavlja bobicu koja može biti zelene i ljubičaste boje, i njen je okus slatkokiselkast. Ova biljka se odlikuje sa jako puno vitamina A i C.

Što se tiče minerala najzastupljeniji su kalij i mangan. U sastav ogrozda nalazi se i kiselina a njeno ime je pantonenska kiselina. Ova kiselina se sastoji od nalija i bakra, ali takođe i od tiamina koji služi samo kao piridoksin.

Ogrozd je otporan na temperature od -25°C te samim tim možete se uvjeriti na kvalitetu ove biljke.

Što se tiče kalorijskog učinka, ogrozd se sastoji od jako malo kalorija, te se preporučuje gojaznim osobama. Preporučuje se i dijabetičarima jer održava nivo šećera u krvi stalno pod kontrolom.

Takođe pozitivni učinci ove biljke su: održava zdravlje očiju, pospješuje metabolizam, potiče na rast kose, kao i održanje zdravlja srca i krvnih žila.

Jedan od glavnih razloga zbog čega bi trebali konzumirati ovu biljku je prisutnost antioksidativnih sredstava, koju smanjuju mogućnost dobija raka.

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments