Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prije nekoliko dana u jednom mjestu u Bosni i Hercegoine desila se šokantna nesvakidašnja situacije. Proširila se priča kako je učiteljica jedne škole u Vareši slikala se gola u učionici. Ime ove učiteljice je Berina Fatić.

Nakon svih priča koje su se proširile odlučili smo da pronađemo Berinu te da nam ona ispriča svoju stranu priče. A evo šta nam je ona rekla.

˝Fotografije koja je izazvala toliku pometnju je nekim putem ukradena iz mog mobitela. Jednostvna je ukradena, jer sam sigurna da je nisam nigdje obajvila.˝ kaže Berina.

Takođe nam je navela kako za vrijeme njenog rada u školi da su joj čak preko 50 puta hakovali njen Facebook profil.

Navela nam je kako joj nije jasan razlog zbog čega su njene slike procurile u javnost, i da želi da sazna ko joj želi narušiti njen život. Rekla nam je da se ovo dešavalo i prije pojave ove fotografije te kako već dugi niz godina neko pokušava da joj našteti.

Ona smatra da bez obzira što radi u školskoj ustanovi, da to nema nikakve veze sa njenim privatnim životom i njenom slobodarskom pristupu društvenim mrežama.

˝U školi pred učenicima svoj posao obavljam u skladu sa propisima. Svaka slika koja postoji u školi samo da bi svoju školu promovisala te kako bi doprinijela cijelom zajednici˝ kaže Berina.

Saznali smo kako je ova fotografija kružila društvenom mrežom Viber neko vrijeme, te je u jednom trenutku došla i do direktora škola. Odmah smo odlučili da čujemo šta direktor misli o tome.

On nam je naveo kako smatra da je to njena privatna stvar i da ne želi da to miješa sa poslom. Takođe navodi kako  je ona uzoran radnik te da nema potrebe da se diže panika u školi.

Mi se nadamo da će ova afera što prije zavšiti, te da će Berina nastaviti raditi bez ikakvih problema.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments