Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ona je nju pronašla.Ono što je učinila iznenadilo je mnoge.

Ona je odvela svojoj kući i oko 16 sati je trudila da je hrani kroz posebne cijevčice jer drugačije nije mogla.

Ona se zove Liz Smith,i ona je direktorica medicinskih sestara.Ona radi u bolnici dječijoj Franjevačka.Bolnica se nalazi u Brightonu u Massachusettsu.

Njen najveći san je bio da postane majka.

Ona je bila u dugoj vezi sa svojim tadašnjim partnerom.Vidjela je da ne mogu više i odlučilaje da stavi tačku na njihov odnos.Ali i nakon prekida sa dečkom ona je sanjala da postane majka.Zatim je odlučila da uradi oplodnju in vitro ali nažalost to joj nije uspjelo.Ona je od tada krenula da gubi nadu da će ikada postati majka.

“Da bih postao medicinska sestra bilo je lako ali postati majka to je već teže.Ja sam onda odlučila da to sve potisnem u svojoj glavi i da krenem da razmišljam samo o poslu.”-rekla je Smith i pričala o situaciji u kojoj se našla.

Kako kaže za razgovor ona se jako promijenila nakon što je krenula da radi u franjevačkoj bolnici u gradu u kojem je rođena u Bostonu.

Tog dana u bolnicu je stigla mala djevojčica kojoj je hitno trebala pomoć.

“Istog trenutka kada sam je vidjela pitala sam sestru a ko je taj divni mali anđeo.”-počinje da priča Liz svoj susret sa malom djevojčicom Gisele.

 

Kako navode majka od male Giseline je bila narkomanka i ona je jpš kao beba u stomaka bila pod uticajem kokaina i heroina.Ona je rođena ranije i radi tih svih posljedica zahtjevala je posebnu njegu da bih se oporavila.

Njene to roditelje niišta nije zanimalo.Dok je boravila u bolnici pet mjeseciniko je nije posjetio te se desilo da se ona nađe samo gorak od toga da bude u udomiteljskoj porodici.

Liz je odlučila da je odvede kući i trudila se da 16 sati provede uz nju i da je hrani posebnim cjevčicama.On a je nju tako njegoala sedmicama i kada je došla na pomisao da bih je mogla izgubiti hvatal je jeza.

Tada je Liz odlučila da pruži Gisel dom onakav kakav ona zaslužuje.

Devet pubnih mjeseci ona je njegovala Gisel i zatim je država odlučila da okonča zakonska roditeljska prava biološkim roditeljima i otvorila vrata ipružili priliku da i ona postane prava njena zakonska majka.

Oktorbar 2018.godine je ključan za njih dvije.

To se i ostvarilo.

Ona sada ima dvije godine i još uvijek je potrebno da se hrani na posebne cijeli ali ima ogromnu ljubav i podršku svoje nove majke Liz.

Odlično za  sada napreduje i svi je prepozanju po njenom divnom osmjehu.

 

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments