Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pored svih zakona koji nam se nižu već dugi niz godina, sada je stigao još jedan zakon koji je vezan za prelazak preko granice. Pogledajte šta morate pripremiti prije polaska na put.

Naime, od sada sve države koji nisu u Evropskoj Uniji prije prelazka u drugu države morat će da ispune sledeće uslove. Pored svih dokumenata koji su im do sada bili potrebni sada će još dodatno morati pripremiti vizu koja će iznositi 7 eura.

Pomoću te vize moći ćete ostati u nekoj državi EU do 90 dana. Međutim ovaj zakon stupa na valst tek 2021. godine.

Na zvaničnoj stranici ETIAS postji puno objašnjenje da sve zemlje koje moraju ispuniti zahtjev, ali taj zahtjev će se obavljati online putem. Prilikom prijave navedeno je da svaki pojedinac treba da unese svoje lične podatke, ali pored toga i informacije o zdravlju, putovanja u druge zemlje.

Takođe da bi mogli napustiti svoju državu vaša historija treba da bude čista što znači da nesmijete imati kriminalnu prošlost.

Da bi osigurali tu vizu prijava će se obavljati preko interneta. Prijava će trajati nekih 30 minuta dok će odgovor biti poslan na e-mail adresu od strane ambasade.

Među zemljama koje će morati podnijeti zahtjev za određenu posebnu pored Bosne i Hercegovine su: Srbija, Makedonija, Crna Gora, SAD, Japan… i još uvijek se čeka konačni zbor zemalja čiji će građani biti dužni da popune obrazac za dobijanje vize kako bih imali priliku i dozvolu da uđu u zemlje evropske unije.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments