Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se ikada zapitali kako se dobija rak, galvni razlog otkirven je još davne 1931. godine. Međutim danas vam mi prenosimo riječi Nobelovca koji nam otkriva dvije namirnice koje su opasne te izazivaju rak.

Kao što smo rekli uzrok dobijanja raka otkriven je 1931. godine. Uzrok je otkrio njemački Nobelovac te je dobio nagaradu iz medicine. Iako jako mali broj ljudi zna za uzrok raka, jer je ona skrivana od svijeta, danas vam mi donosimo dvije namirnice koje trebate da izbjegajete.

Naime, Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) je njemački naučnik koji je osvojio Nobelovu nagradu za pronalazak uzroka raka. Pored Nobelove nagrade za medicinu dobio je još i za fizilogiju takođe 1931. godine.

Warburg je zaključio da je rast raka uzrokovan time što jedna tumorska stanica proizovdi energiju putem anaerobne fermentacije šećera. Taj proces se zove glikoliza. Međutim sa druge strane ima stanica koja pretvara šećer u energiju ali uz prisutnost kisika.

Na osnovu ovoga Warburg donosi zaključak kako je rak mitohondrijska disfunkcija.

Takođe on je rekao kako je glavni uzrok raka promjena normalne respiracije kisika u stanici sa anaerobnom fermentacijom šećera.

Naveo je kako u organizmu dođe  do smanjenog kiseonika ukoliko ima je prisutna velika kiselost. Znači sredina bez kiseonika je kisela sredina.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments