Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prije nekoliko dana desile su se stravične situacije koje su pogodile cijeli svijet. Prvo u Parizu se desio stravičan požar koji je pogodio katedralu koja je stara 850. godina Notr Dam.

Nakon nepunih 24 sata desila se još jedna nesreća. Naime, u Jerusalemu je došlo do požara gdje je gorjela jedna od najpoznatijih džamija Al-Aksa.

Trenutno je cijeli svijet u opasnosti jer su bile jako male šanse da se ovako dvije važne građevine u svijetu na isti dan dožive požar.

Nakon tih požara, može se reći da se gotovo čitav svijet ujedinio te svi skupljaju novac te žele što prije da vide ove građevine u njihovom straom izdanju.

Tako smo došli do informacije kako je Novi Pazar počeo da skuplja novac za ove građevine, pa smo odlučili to provjerimo. Kada smo došli u Novi Pazar prema riječima Gradskog vijeća Mirsada Jusufovića oni žele da budu korak ispred svih. Takođe navodi kako su to jako važne građevine kojima se divi cijeli svijet i one su jako važne za historiju i budućnost.

˝Ovaj potez nas zajedno sa našim građanima je prije svega simbolički. Mi smo svjesni da mi ne možemo ništa puno uraditi, ali samo želimo da je naš Novi Pazar svjetski grad i da smo tolerantni bez obzira koje je ko vjere˝ kaže Mirsad Jusufović.

Uprava grada će u narednim danima otvoriti žiro-račun i na njega će građani moći da uplate određenu sumu novca koji će se preusmjeriti za renoviranje Al-Akse i Notr Dama.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments