Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kako znate prije nekoliko dana desila se velika tragedija u Francuskoj. Radi se požaru koji se desio u Parizu, odnosno zapalila se katedrala Notre Dame. Nakon toga gotovo čitav svijet je bio u šoku i svi su se udružili za obnovu te jako važne katedrale.

Među svim pomoćima koje dobija Francuska za obnovu katedrale, ovaj put i Srbija je odlučila da pomogne Francuskoj.

Kako saznajemo Vlada Srbije je dala Francuskoj financijsku pomoć u iznosu od milion eura. Takođe saznajemo kako su se na sjednici svi dogovorili da je ovo iznos koji će pomoći Francuskoj ali takođe i da će se održati prijateljske veze imeđu ove dvije države.

Na sjednici koja se održala pored teme o Notre Dame, govorilo se i o uspostavljanju odnosa između Srbije i Kine.

Njihov odnos bi se uspostavio kako bi se izvela incijativa pod imenom ˝Pojas i put˝. Tako će doći do razvijanja projekta u kome će se širom Srbije postaviti pametni satovi. Ovaj projekt će voditi Vlada Republike Srbije i poznata kompanije Huawei techonologies Co, Ltd.

Svrha razvijanja ovog projekt je sami razvoj tehnologije u Srbiji. Kako saznajemo ti satovi će biti postavljani većim gradovima poput: Beograda, Niša, Novog Sada,…

Pored ovih pametnih satova Huawei će postaviti regionalni centar ove kompanije u Beograd koji će biti namijenjen za Zapadni Balkan.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments