Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se nekada zapitali da li postoji neki prirodni lijek koji će vam pomoći da se riješite migrene ili anemije, našli smo rješenje za vas. Naravno, ovaj lijek je pristupačan svakome tako da se ne morate brinuti.

Naime, radi se o lijeku koji se sastoji od meda i koprive. Kopriva je biljka koja služi za prečišćavanje krvi i najbolja za formiranje krvi. Takođe ona smanjuje nivo šećera u krvi te štiti gušteraču. Razlog ovako jakog učinka ove biljke je prisutnost A,B,D,E i K vitamina.

Sa druge strane imamo med koji takođe ima jaki ljekoviti učinak. U medu imamo dosta vitamina ali i bjelančevina i mierali. Od vitamina koji su najzastupljeniji su su vitamini B kompleksa i vitamin C.

Kada dođe do spajanja ove dvije ljekovite ˝bombe˝ dobijamo lijek koji liječi migrenu, žuč, jetru, anemiju i mnoge druge bolesti.

Naravno svi možete da napravite ovaj lijek a sve što vam je potrebno je: 1 kg koprive, 2 limuna, 2 jabuke, pola kilograma meda i želatin.

 

Što se tiče same pripreme svi sastojci se stavljaju u blender te se miksaju određeno vrijeme dok ne budu dovoljno usitnjeni. Svaki dan bi trebalo da se konzumiraju dvije kašike i to jeda kašika ujutro a druga naveče.

Redovnim konzumiranjem ne bi trebali više imati nikakvih problema. Mi se nadamo da smo vam pomogli, a vi javite svoje rezultate.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments