Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Trenutno živimo u vremenu gdje mladi svakodnevno napuštaju našu zemlju. Dok jedni svakodnevno odlazi i traže sreću u inostranstvu, drugi to osuđuju misleći kako je ipak bolje ovde te da će biti bolje.

Jedan od onih koji je otišao je Savo Kovačević. Kako kaže on je otišao prije nekoliko godina. Na samom početku je bilo teško kao i uvijek, ali sada Savo ima svoju vodeću firmu u Njemačkoj.

On je vlasnik firme ˝Kovačević Strassenbau˝. To je firma koja se bavi održavanjem i renoviranjem puteva i ivičnjaka. On nam je otkrio kako u toku godine njegova firma zaradi oko 6 miliona eura a trenutno ima 64 zaposlena radnika.

˝Svi koji žele da rade u mojoj firmu mogu da se jave meni. Ja im odma obezbjedim vize. Do sada nisam imao nikakvih probelma sa svojom radnicima i imamo svi odličan odnos. Za sada najviše imam radnike iz Bosne i Hercegovine˝- rekao je Savo

Takođe je rekao da pored toga što je mnogima pomogao i dalje ima onih koji ga ne voli. Ali to su većinom oni kojima sam oduzeo radnu snagu. Ali bolje je da ljudi rade za 2.500 eura kod mene, nego u Bosni za 500 KM.

Za kraj inervjua Savo Kovačević je rekao je uvijek spreman nekome da pomogne bez obzira na sve. Takođe ima u planu u skorašnje vrijeme da uskoro zaposli još radnika koji će doprinijeti njegovoj firmi.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments