Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OD GODINE 2021 NA SNAGU STUPA NOVI ZAKON KOJI ĆE SVE DA PROMIJENI!

Kako znamo iz dosadašnjeg iskustva svake godine se uvode nova pravila što se tiče prelaska u drugu državu. Tako imamo i ove godine još jedno pravilo. Evo kakve nas promjene očekuju.Vjerovatno niste ovo očekivali i nadali ste da će te putovati kao i do sada bez mnogo priprema.

Naime, sve države koje nisu u članstvu sa sa Evropskom Unijom pored svih dokumenata morat će da priprema još jedan dokument. Taj novi dokumnet je VIZA.

Svi smo upoznati sa starom vizom koja košta 200 km ili 100 eura ali sada dolazi nova viz akoja se mora vaditi i naravno plaćati.Bez nje nećete moći napustit svoju državu ni ti za jedan dan.

 

Naravno to nije obična viza koja košta 100 eura. Ova viza takođe ima i svoje ime a to je ˝viza za kratko trajanje˝.Ima slično svojstvo kao i prava viza ali njeno ograničenje je drugačije i sa njom samo možete tu da boravite kao turist.Na taj način zemlje štite svoje građane ali i ostale turiste koji tu dolaze.

Na zvaničnoj stranici ETIAS postji puno objašnjenje da sve zemlje koje moraju ispuniti zahtjev, ali taj zahtjev će se obavljati online putem. Prilikom prijave navedeno je da svaki pojedinac treba da unese svoje lične podatke, ali pored toga i informacije o zdravlju, putovanja u druge zemlje.

Takođe da bi mogli napustiti svoju državu vaša historija treba da bude čista što znači da nesmijete imati kriminalnu prošlost.

Na stranici je takođe navedeno da će prijava sve ukupno trajati 30 minuta do dovršavanje te vize. Odgovor će biti poslat na vašu e-mail adresu od strane ambasade.

Međutim ovaj zakon stupa na vlast tek 2021. godine

Među zemljama koje će morati podnijeti zahtjev za određenu posebnu pored Bosne i Hercegovine su: Srbija, Makedonija, Crna Gora, SAD, Japan… i još uvijek se čeka konačni zbor zemalja čiji će građani biti dužni da popune obrazac za dobijanje vize kako bih imali priliku i dozvolu da uđu u zemlje evropske unije.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments