Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Razna oboljenja s emogu javiti od samo rođenja djeteta ,nega su često viđena aneka jako rijetka i posebna,koja u tom trenutku kada saznate ne daje vam ni ti jedan tračak nade za bolje sutra.

Većina ljudi su veliki borci i mogu da se izbore sa svim što im život donese.Takav jedan borac se desio i rodio bez određenog dijela svog mozga.

Ono što je on uradio,pokazao i dokazao,mnoge je ganulo na suze i pokazalo da se sve može stići samo ako se boriš i ako si jak.

Ovdje se radi o malenom Aronu koji živi u Škotskoj i ima sada dvije godinice.

Kada je njegova majka saznala da je on preživio,svi u kući su bili presretni jer je supio sam da se izbori sa jako velikim problemom i uprkos tome ostane živ.

On ima jako rijetku i tešku bolest a to je HOLOPROSENCEFALIJA koja ustvari znači da dolazi da prestanka razvoja mozga kod bebe dok se nalazi još u stomaku.

Sve je pokazivalo na to kako se bebin mozak neće moći u dovoljnoj mjeri razvijati i da je samo jedno od moždanih stabala razvijeno.To je bilo povezano sa regulacijom disanja i obavljanja drugih fizioloških potreba,

U dječakovoj malenoj glavici u praznini se nalazila tečnost.

Maleni borac,maleni Aron nije odustajao ,borio sekao lav,a svi suoko njega bili tu i borili se zajendo sa njim.

On je započeo da smije kao i ostala djeca i jedne prilike za svoj drugi rođendan uraido je nešto nevjerovatno ,rekao je “MAMA”

Kada su to začuli svi prisutni su plakali i odlučili da neće odustati od njega,da će se boriti do kraja.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments