Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gotovo pa svi mi volimo da jedemo salate. Jedna od onih koja se najviše konzumira je salata gdje se miješa paradajz i krastavce ali to je velika greška koja ima velike posljedice.

Mnogi od vas će se pitati zašto je ovo opasna salata. Danas vam mi donosimo razlog zašto namirnice nikako ne mogu ići zajedno u salati.

Glavni razlog zašto neke namirnice se ne mogu miješati je zbog različitog vremena probave. Naime, neke namirnice se lako probavljaju dok sa druge imaju one koje se teže probavljaju te tako dolazi do neželjenih komplikacija.

Ukoliko konzumirate namirnice koje imaju različito vrijeme probave u ovom slučaju paradajz i krastavci može doći do fermentacije hrane u želudcu i velika je vjerovatnoća da dođe do trovanja.

Kada smo došli do određene grupe stručnjaka oni su nam otkrili neke namirnice koje ne smijete miješati.

Krastavce i paradajz ne smijete konzumirati zajedno jer nisu međusobno kompatibilni. Oni kada dođu do želudca teže se probavljaju te može doći do trovanja.

Takođe ne smijete nikada da konzumirate voće nakon obroka. Naime, voću je potrebno dosta vremena da se probavi, te se tako ne smije dugo zadržavati u želudcu. Ukoliko voće konzumirate odmah nakon obroka može doći do refluksa kiseline ali i drugih probavnih problema.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments