Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kao što većina vas zna desio se veliki skandal u Sedmoj beogradskoj gimnaziji prije par dana. Naime, jedan profesor je ošamario učenicu nakon čega se počela voditi velika polemika. Nakon svega što se izdešavalo profesor se oglasio i ispričao svoju stranu priče.

Naravno on to nije mogao iznjeti glasovnim putem, pa je to rekao u obliku pisma, a ono izgleda ovako:

˝Ovim putem nisam u mogućnosti da ispričam šta se sve dešavalo pa sam odlučio da to proslijedim pismenim putem. Naravno, ja kao profesor a ujedno i pedagog imam dužnost da zadržim svoje dostojanstvo i da se odbranim od svih laži.

Dana 18.04.2019. ovaj nemili događaj se desio za vrijeme trećeg časa. Tada smo radili ispravak kontrolnog rada. Učenika J.K nije bila zadovoljna ocjenom. Ona je imala 30 bodova što je naravno jedinica dok joj je za dva trebalo 45 bodova. Nakon toga počela je da se nekulturno ponaša histeričnim vikanjem i deranjem.

Nakon toga sam je samo opomenuo, a ona mi je okrenula leđa i otišla na svoje mjesto. Pored brojnih upozorenja ona je nastavila da me vrijeđa i ponižava. Govorila mi je kako nemam autoriteta, kako sam nikakav čovjek. Odmah sam poslao kod direktor dok ona nije htjela da ode i sve više i više se odupirala.

U tom afektu neuračunljivosti, za šta imam dokaz i od psihijatra, sam je ošamario . Nakon toga odmah je ustao učenik P.P i udario me tri puta u glavu.

Zbog tih udaraca  ljekari su mi stavili kragnu. Čim se malo oporavim odlučio sam da podnesem prijavu kako bi zaštito i sebe, ali i svoj posao.˝

Za sada nema još nikakvih novosti što se tiče ovog napada, a čim budu odmah ćemo vas obavijestiti.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments