Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iako je već uveliko proljeće vjerovali ili ne u Hrvatskoj je pao snijeg. Tačnije u mjestu Velebit pao je snijeg visok pola metra.

Na zvaničnoj stranici Nacionalnog paraka Velebit objavljeno je kako je snijeg prvog dana pao 29 centimetara. Nakon toga nivo snijega se povećava gdje je povećao do 50 centimetara.

Iako je najavljena promjena vremena u mjesevu maju niko nije vjerovao da će biti ovako naglo. Pored Velebita gdje je snijeg 50 cm, u Istri padaju jake kiše i vrijeme je jako nestabilno.

Gotovo čitava Hrvatska je pogođena naglom promjenom vremena. Pored navedenih mjesta gdje je zasigurno najveća promjena vremena, ona se desila i udrugim mjestima a neka od njih su: Rovinj, Poreč, Umag, i mnoga druga.

Naime , umjestu Umag pa čak do Labina pada obilna kiša, dok se sa južne strane ostrva  još ne dešavaju nikakve promjene.

Takođe obilna kiša pada i u Rovinju koja je mnoge iznenadila.

 

Kako smo saznali od meterologa evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

Naime, sutra je bolje vrijeme dok se još uvijekm  očekuju obilne kiše, dok na planinama je moguće pojavljivanje snijega. U narednim danima vrijeme će se sve više poboljšavati tako da je to dobro za sve nas jer možemo osjetiti čar ljeta koje nam dolazi.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments