Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Na društvenim mrežama jednog dana se pojavila hit mobla za posao u cijelosti.Nju je napisala žena koja ima 29 godina i zove se Ana Bilen.

POGLEDAJTE NJENU MOLBU:

“Vjerujte mi više mi je prkeo glave da pišem dosadne moble koje nikada mi nisu donijele posao koji j aželim.Sada sam odlučila da pišem onako kako sama i želim da pišem a ne da zadovoljim formu molbe za posao.Zato sam odlučila dapišem onako kako mi se piše.Nemojte misliti da sam ja nepismena znam ja napišem sve lijepo i u književnom tečnom.

Dakle da krenemo!Ko sma ja ? Ja sam žena koja sada ima gotov pa 29 godina.Majka sam ostvarena koja ima dvoje djece od devet i pet godina.Da,da dobro ste pročitali.Postala sam majka sa samo 20 godina.Tako sam i u drugom mjesecu ove godine proslavila svoju devetu godišnjicu braka.Da,sa 19 godina sam udala i sa 19 godina sam se odseila iz svog rodnog grada Splita i ptišla da živim i Klanu.

D krenem odmah da odgovorama na pitanja koja vam se vrte po glavi a to je ,evo ide odgovor na prvo pitanje:Klan a je maleno mjesto koje s enalazi pokraj Rijeke (tako o vole da kažu mještani Klane,a možemo mi radije d akažemo da je to jedno malo mjesto Bogu iza nogu,koje je bliže Sloveniji nego Rijeci.)

Da krenemo sa odogovorm na drugo pitanje:Da ja sam navila da živim i Klani jer se čovjek mora na sve naivknut.Odgovor na vaše treće pitanje je :zato jer ja jako volim svog muža i radi njega bih otišla ako treba i na kraj svijeta.Zašto ja već znam koja se vama pitanja vrte po glavi.Ne zato jer sam ja prepametna,nego jer ja znam odgovore na ta pitanja već 10 godina.

Zašto ja vama sve pišem.Jer vama ovo govori o meni kao osobi i adniku više nego što bih vam reklo da sam tri fakulteta završila.

Ja smatram da je poslodavcu najbitnije da je njegov zaposlenik vrijedan i da je prije svega timski igrač.Zašto? Zato jer mogu da imam tri fakelteta a nemam ih,ali ako ja nemam volje da radim,dzžaba onda mom poslodavcu sve i svi moji fakulteti.

Tako je isto i sa mojim iskustvom.To ako sam ja radila deset godina to ne govori da sam ja dobar radnik,ni ti mogu da kaže da ja sam ja radnik koji dobro radim.Ako ja imam volju da radim,sve što želim da naučim.

Ja do 19.-te godine nisam nikada ni jala ispegla,ma nisam ni plin upalila ako bolje skontam (znam ja da meni ne ide u prilog) Imala sam moju majku koja je uvijek radila za mog brata i mene , imam i majku još uvijek ali živi u Splitu,

Da nisam se zaljubila,nema govora da bih otišla 400 kilometara od kuće svoje,tu mi je bilo sve servirano kao kod princeze.Sve sam sama naučila a kuham i perem i da se brinem za malu djecu.

Ja sam se sa 19 godina udala i još uvijek sam ubraku i to sretnom braku.Živim sa svekrvom već pubnih 10 godinai mi se slažemo jako dobro.A da vam ne pričam kakav sam ja timski igrač.

 

Nisam sigurna koliko poslodavac želi da ima borbene radnike,ali eto ja sam takva da to smatram kao kvalitet.Smatram da sam borbena jer sam sa 15 godina saznala da imam tumor i sa 15 godina ja sam ga i izliječila.Hemoterapije,zračenja,sve sam ja to odradila.Svaki dan sam išla i u školu ali nisam morala,mogla sam kod kuće da ležim jer sam imala poptuno pravo i na to.

Kada sam odlučila da prije sedam godina idem na redovne kontrole sa sobom sam povela i svoju dvogodišnju kćerku i doktor me je tada pitao čije je to dijete.Ja kažem da je moje:A on meni kaže,vaše nije sigurno jer vi ne možete da imate djecu!Top divna izjava.Reći ženi da to dijete nije njeno.Kako da ja zabpravim da sam ikada rodila.Zašto sada ja ovo vama piše.Pa pišem da znate da ja sve mogu čak i ono što s ene može!

Eto pogledajte ja sam randik za poželjeti.Mlada sam s,sposobna pametna već imam dvoje djece,ne mislim više.

Pa eto molim vas ukoliko me neko poželi naravno kao radnika neka se javi na moj mejl.Uz moblu ja saljem i svoj CV da vidite gdje sam i šta sam radila.A tu će te vidjeti i moju sliku da vidite kako izgleda taj vanzemaljac koji se slaže sa svekrvom!

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments