Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Već neko vrijeme se medijima spominje kako bi se u skorašnje vrijeme mogla desiti prirodna katastrofa. Međutim iz dana u dan sve više se ona približava pa smo našli neke predpostavke šta nas očekuje i koji dio će biti najviše zahvaćen.

Kako saznajemo u Indiji je to već krenulo jer je prije par dana evakuisano 800.000 ljudi i tamo se približava ciklon i ide sve kroz Bengaliski zaliv. Meteorolozi su najavili kako bi mogla padati kiša sa vjetrom brzine do 200 km/h.

Naučnici smatraju kako bi ovo mogli biti najgore nevrijeme još od 1999. godine kada je u ciklonu stradalo oko 10.000 ljudi.

U Indiji se baš pripremaju za ovu katastrofu i svakog trena se dešava evakuacija bez prestanka. Smatra se da će najviše biti pogođen dio Indije pod imenom Odiša i tu ima 46 miliona stanovnika.

Indija je u opasnosti, ali takođe i ostatak svijeta jer postoji mogućnost da se ciklon proširi i na ostatak Azije.

˝Mi očekujemo da u narednih 12 sati se napuste sve opasne zone i da ljude smjestimo na sigurno˝ – javili su iz sigurnosne zaštite Indije

Pored svih priprema trenutno se pripremaju prebivališta za ljude ali i paketi hrane koji će koristiti svo vrijeme dok budu u opasnosti.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments