Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Većina žena u svakodnevnom životu koristi i lak za nokte i tako geliraju. Većina njih to radi zbog fizičkog izgleda, dok neke žene već imaju neki stepen ovisnosti pa to rade.

Međutim ovo geliranje noktiju pored toga što može biti dobro, ono ima drugu mračnu tajnu koja vam može uništiti život.

Naime, poznata Missica iz Chicaga je dobila tešku bolest koja joj je ugrozila život. Nakon ispitivanja koje je obvila sa ljekarima ispostavilo se da je to sve zbog pretjeranog lakiranja noktiju.

Kod poznate Missice se javila crna tačkica na jednom noktu. Uplašen za nju menadžer ju je poslao ljekaru da vidi o čemu je riječ.

Kada je došla ljekaru ni on nije bio siguran o čemu se radi pa ju je hitno poslao na biopsiju. Tu se utvrdilo da ona ima melanom nokta. To je jedan od najrjeđih podraka kože.

Nakon toga ljekari kao i mediji sve više upozoravaju na lakiranje noktiju i geliranje, jer se tako ruke izlažu UV zrakama i može doći do velikih posljedica. Ona je odmah objasnila ljekaru da je i do dva puta mjesečno išla pod UV zraka te je tako slučaj odma riješen.

Ovakvu vrstu bolesti je imao i čak Bob Marlyja. Iako je ova vrsta bolesti jako rijetka, mi vam upozoravamo da što manje gelirate nokte kako bi najprije zaštitili sebe.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments