Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko ste se nekada zapitali da li postoji neka biljka koja nam može pomoći u većini bolesti, sada imamo odgovor za vas. Naravno da ima, i to je vjerovali ili ne zova.

Sa određenom grupom naučnika smo obavili analizu i na osnovu analize smo da vam donijeli ove rezultate. Saznali smo da zova popravlja imunitet, ali pomaže kod dijabetesa i dijareje.

Zova iako je jako rasprostanjena većina vas ne zna da ona ima i jako ljekovito djestvo. Pored toga što nas osvježava u ljetnim danima ona nam može pomoći  išto se tiče raznih zaraznih bolesti.

Zovu kao ljekovitu biljku su naši preci prije nekoliko desetina godina koristili kako bi se liječili. Međutim u današnjem vremenu postoji nedostatak znanja o zovu te se ona ne konzumira u te svrhe.

Zato smo vam mi danas pripremili nekoliko recepata koji će vam pomoći u odklanjanju nekih bolesti.

Čaj protiv kašlja

Ovaj čaj pripremate pomoću osušenih listova zove. Nakon što je osušite možete slobodno da pravite čaj i ono će vam pomoću pri prehladi. Čaj se može davati i djeci s tim da morate se posavjetovati sa ljekarom.

Losion za kožu

Ovo pripremate tako što uzmetu proključali vodu i u nju ubacite listove zove. Nakon toga sve stavite u frižder. Kada se sve pripremi možete da losion nanesete na kožu i tako uredite svoju osjetljvu kožu.

Mi se nadamo da smo vam pomogli a vi nam javite da li je i vama zova pomogla.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments