Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Poznati košarkaš Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić je kao što većina vas zna prije nekoliko dana doživjeo veliku povredu koja mu je onemogućila nastavak ove sezone.

Iako se neko vrijeme Jusuf nije javljao na terenu, jer se oporavljao od povrede prije dva dana je došao da podrži svoje momke iz Portlanda koji trenutno igraju u Playoff-u.

Portland trenutno igra sa Denverom u polufinalu konferencije i bore se ova dva tima za finale. Sve bi to bilo normalno da glavni igrač Denvera nije ni manje ni više nego Nikola Jokić.

Ova dva tima trenutno imaju seriju od 3-3 te se bore za četvrtu pobjedu koja vodi u finale konferencije. Jusuf je odlučio da se pojavi na 6 utakmici kako bi podržao svoje momke i pružio im moralnu podršku.

Jusuf se pojao u majci na kojoj su bila ispisana imena bosanskih boraca koji su se borili protiv Srbije. To je jako puno iživciralo srpske medije koji su ga osuduli.

To je predstavilo jako zategnute odnose između srpskih i bosanskohercegovačkih medija. Međutim u Americi je Nikola dao izjavu koja je iznenadila mnoge a evo šta je on rekao.

˝Jusuf i ja smo jako dobri prijatelji. Nadam se da će se brzo oporaviti i vratiti se nateren.˝

Mi se nadamo da će se Jusuf što prije vratiti na teren i da  će se odnosi vratiti kakvi su i do sada bili.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments