Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Često smo svjedoci kako ljudi u dijaspori u većini slučajeva bolje žive nego mi na Balkanu. Međutim ovo je slučaj jedne porodice iz Bosne i Hercegovine koja i ne živi tako bajno.

Ona već neko vrijeme živi u Švedskoj. Amra je inače iz Bosne i Hercegovine. Ona se udala za čovjeka iz Švedske te je odlučila svoj ekonomski život podijeliti sa nama.

Prije svega Amra i njen muž Magnus Lundberg su se prvo upozanli sa nama. nakon nekog vremena počeli smo sa intervjuom i sa cjelokupnim razgovorom. mahnus nam je pričao o tome kako je upozano Amru te kako su njih dvoje zapravo uplovilu u emotivnu vezu te kako je došlo do svdabe.

Poslije toga su nam roičali o načinu životu u Švedskoj i te su pravili razlike na osnovu života u Bosni i Hercegovini. Amra je govorila o svom poslu i slično.

Amra je inače u Švedsku došla još davne 1992. godine i zadržala se do dan danas. Što se tiče ekonomske sitaucije Amra kaže da njena čitava plate se koristi za sve režije i slično, a da žive od plate njenog muža.

Međutim otkrila je kako pored prevelikih režija njoj nije žao što se puno plaća jer je zdravstvo i školovanje gotovo pa besplatno.

Još detalja koje nam je otkrila Amra možete da pogledate na videu ispod:

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments