Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

On je sedamdesetih godina bio pjevač jako popularne grupe i to pop grupe Srebrena Kirla.Nakon toga je odlučio da samovoljno napusti bend i da krene započeti samostalnu karijeru.

Godine 1984. godine je zajedno sa Izoldom Barudžijom predstavljao bivšu Jugoslaviju na Eurosongu.

Nedog nakon toga on je ostao jako zapažen,svojim izgledom ali i svojim kvalitetom.

Kasnije je on postao član 4Asa.

NARAVNO NJEGOVO IME JE VLADA KELEMBER.

Vlado se naravo i ostvario u ulozi roditelja.Oženio se sa mladom instrumentalistom violončela,poznatom Anom Rucner i sa njom ima dijete.

Njegove najpoznatije pjesme su ” Vino na usnama”,”Ja nisam kockar”, “Ana”, “Lili” “Otkad si otišla” “Ja odavde,ona sa juga” “Udoh u mornare” “Doris” i još mnogo poznatih i popularnih pjesama koje svi sigurno znate.

Prije gdje god bih se pojavljivao lomio je ženska srca.Bio je pravi zadovnik i sve su žene ludile za njim.Njegovi kocerti su bili puni a ponajviše žena koje su jedva čekale da se on pojavi na sceni.

Mnogi govore kako se on jako promijenio,dok je drugi kažu da je Vlado godinama postao neko sasivm drugi i izgubio je sve ono što je godinama imao.

Oduvijek je bio izuzetno prepoznatljiv ali izgleda da su ga godine promijenile i da je postao neka druga vrsta javne ličnosti i pjevača.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments