Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U svakodnevnom životu i sami smo svjedoci da neki ljudi i dalje žive u nekom dobu u kome je sve zasnovano na mržnji i ratu. Iako se policija bori protiv njih i pokušava smanjiti broj ovakvih nemilih događaja oni se iz dana u dan dešavaju. Tako imamo slučaj i u Obrenovcu, pogledajte o čemu se radi.

Međutim prije par dana odnosno dok su stanovnici Obrenovca isčekivali Ramazan, oni su bili izvrijeđani da nacionalnoj osnovi. Kada se ovaj nemili događaj desio svi su ostali zaprepašteni i niko ne vjeruje da postoje takvi ljudi.

Naime, u poslijepodnevnim satima desilo se ismijavanje kao i vrijeđanje mještana Obrenovca, sve što se desilo u to vrijeme zabilježeno je video kamerom na kojoj se jasno vidi o čemu se radi.

˝Kada se začuo ezan, nastupio je Ramazn. Dok su nam sa jedne strane naše komšije čestitale dolazak ovog nama dragog mjeseca, sa druge strane dešava se strahora. Par automobila je prošlo sa zastavama Srbije, sa četničkim pjesmama i psovali su nam sve redom. U jednom trenutku su počeli čak i pucnji upićeni prema džamiji.˝ – rekli su mještani Obrenovca

Dok su dočekali ovaj mjesec mještani u strahu, sa druge policija kaže da ona ništa sa tim. Međutim saznalo se da momak pod imenom Dejan Crnomarković predvodio ovaj napad sa još 4 autobobila.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments