Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Javni tužilac u Njemačkoj još uvijek čeka procjenu koju se kretao automobil u kojem je Alsin Levent koji ima 35 godina i koji je izazvao saobraćajnu nesreću na putu u gradu Bilefeldu.Tu je bilo isključenje za Gitersloh.Tada su stradali kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov jako dobar prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić,pored njih u autumobilu je bio  i Šabanov kum koji je u nesreći teško povrijeđen.

“U periodu od tri sedmice je tužilac rekao da uskoro treba da stigne vještačenje brzine kretanja automobila,kao i rezultati da li je Leventov ukrvi imao alkohol i drogu.

Kazna i obrada krivičnog djela koja mu treba da bude izrečena se čeka od procjene koliko je promila alkohola imao u krvi i dali je pozitivan na test na drogu i da li je vozio brzinom većom od dozovljene na tom putu”

 

Tužilac je javio da će podizanje optužnice da bude čim bude gotov izbješaj.Na zahjev tužioca vozača “mazde” je u feubraru odveden u pritvor pod hitnom postpuku jer su se plašili da bih mogao da pobjegne.

Naime,Turčin je u petak prijavio adresu novog prebivališta i pušten je na slobodu kako bih se odatle branio i to sa slobode.

Komšija od Leventova je inače sa naših prostora i želio je da ostane anoniman.Levant je kako on kaže prijavio adresu prebivališta na adresu svoje djevojke sa kojom je četiri mjeseca i nalazi se u drugom gradu.

 

On kaže da je Leventa kada je došao iz pritvora odmah posjetio majku.

“On se sada osišao skroz na ćelavo i nema više brade.Bradu je inače jako dugo nosio.Priča se po komšiluku da je on jako plakao kada mu je bila majka u posjeti i govorio je da je bio jako tužan i da se kaje radi svega što je uradio.”

Komšija kaže da ovo nije prvi put od kako je on sjedio za volanom pijan.Jendom je ugzrozio i život jednom djetetu i tada je bio pod dejstvom alkohola i vozio je auto.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments