Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U ovom članku mi smo odlučili da vam objasnimo zašto orhideja ne cvjeta i uvijek ste tražili razne primjere kako da se to popravi.

Prosječni period cvjetanja orhideje-falenopsisa jeste 3 mjeseca.Ona obično cvjeta dva ili tri puta na godinu.Pauza postoji zmeđu cvjetanja i može da se odloži i na nekoliko mjeseci čak.

Kako bih vam mi pomogli u cvjetanju ove biljke poslušajte ovih par savjeta.

 

KAKO DA UTIČETE NA CVJETANJE BILJKE:

Napravite orhideji jako ugodnu temperaturu.Prkeo noći saksiju stavite na neko  hladnije mjesto do 15 stepeni.

Smanjiti najbolje bih bilo količinu azota u prehrani vaše biljke.Fosfor treba da bude u prednosti jer on stvara i stimuliše cvjetanje vaše biljke.

Oduvijek vlažite vazduh oko vaše biljke to jako pomaže pri cvjetanju.

Ako vidite kod orhideje da su se krajevi listova razvili,to znači da na pravi način se vaša boljka razvija.Ovaj period treba da prođe kako bih došlo do cvjetanja ove biljke.

Najvažnija stvar jeste da vaša biljka ima jako dobru njegu.Ona voli jako puno svjetlosti i plaši se prevelike vlage.Kada krene cvjetanje vrijeme je da se zaljeva malo po malo ,barem dva put asedmično i to za vrijeme mirovanja biljke,dovoljno je samo jednom u sedmici.

Možda i vi imate neke tajne pri održavanju ove ljepotice od boljke,nemojte da zaboravite da ih podijelite i sa nama u komentarima i da mi saznamo za razne savjete i trikove za održavanje ove biljkice.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments