Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

On je jedini glumac sa naših prostora,sa Balkana koji glumi u popularnoj seriji “Igra prijestolja” koja je zaludila cijeli svijet i svi jedva čekaju nove epizode.

Ammar Mešić je sada dospio u žižu javnosti ali nekim sasvim drugim povodom.On j einače porijeklom iz Prijepolja a živi sada i radi u Beogradu a povodm raznih komentara ljhudi koji ga ne razumiju “kako je on Srbin i radi toga ističe i dva slova m u njegoovm imenu.”.

On je odlučio da svima objasni sa statusom na svom profilu na Facebooku-u i tako zauvijek stavi tačku na spekulacije.

“Jutros kada sam ustao imao sam da vidim da je izašao još jedan tekst o meni,još jedan u nizu a sada piše “Srbin u Igri prijestolja”,nešto me povuče da otvorim i da čitam komentare,a oni koji su bili najčešći su:

-Ammar,pa Srbin?-Mržnja je u nekim komentarima jako vidljiva a u nekima je jako zapakovana ali da se primjetiti i vidjeti.To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni.Jer stanite ljud da je u Srbiji sigurno bih bilo Prepolje.

Mrze inače oni koji ne znaju granice odsvoje rođene zemlje oni koji se boje Srbije na samo “beogradske pašaluke” a iz tog pašaluka nikada nisu ni ti pomakli se,a ni ti su pokušali da nauče bilo šta o svojoj zemlji o njenoj historiji ili njenoj kulturi.Oni koji misli da treba da se istrijebe oni koji se drugačije zovu ,imaju drugačiju vjeru i li vjerovanje,one koji su od njih po bilo čemu drugačiji.

Ja sam inače Srbin,ali iz Prijepolja sam koji je u Srbiji.Baka i njeni rođaci su svi pravoslavci ali mi smo muslimani.Mi slavimo Božić ali i Bajram,Uskrs i Ramazan naravno.Pa postavlja s epitanje kako mi možemo da normalno živimo? Mi ne dijelimo ljude,ne pristajemo na to da nas iko dijeli.Razdvajamo naravno ljude od ovih neljudi i razlikujemo jako dobro od onog lošeg.

Mi ne pljujemo s epo ulici,ne tračamo ne krademo komšije,ne varamo ni ti kunemo.Mi ne dijelimo i mi ne mrzimo.Plaćamo svakii porez,pjevamo himne i borimo se da naša Srbija bude bolja i ljepša uredđenija.I nama je jako lijepo tako.Dosta ljepše nego onima koji idu na spavanje sa mržnjom u sebi.Ljepše nego oni koji misle da je mržnja dokaz neke velike ljubavi da li prema svojoj zemlji ili svojoj vjeri.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments