Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kao što znate već nazad zadnjih par dana kiša na našim prostorima neprestano pada. Neka područja su već poplavljena dok drugi samo iščekuju kada će im se to desiti.

U Bosni i Hercegovini je već prije samih padavina, bio najavljen narandžasti meteoalarm, tako da su oni bili spremni na poplave ali neki se i od njih nisu mogli odbraniti.

Iako kiše padaju već par dana bez prestanka i dalje se najavljuju kiše u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Ali smatra se da će kiša padati još par dana ali u manjim količinama.

Što se tiče drugih područja, u Zagrebu je zastupljen jak vjetar koji čupa stabla i ruši ih. Pored toga jak vjetar uništava i reklame, suncobrane, krovove  i slično. Kako saznajemo smatra se da vjetar još uvijek neće stati.

Iako javni prevoz u Zagrebu je zaustavljen i uspored oni nemaju rješnja za to. Vatrogasci rade sve što je u njohovoj moći dok ostali upozoravaju stanovnike da ne izlaze ukoliko baš nemaju potrebu.

Inače jačina vjetra je oko 70 km na sat.

Što se tiče Srbije i Beograda na njihovim područjima u narednim danima će oblačno i svježe. Na nekim područjima se smatra da će biti kišovito sa grmljavinom što i nije tako iznenađujuće kada se vidi stanje u Bosni i Hrvatskoj.

Iako svi smatraju kako nam se ovoj katastrofi bliži kraj dobli smo snimak na kome se jasno vidi kakvi oblaci se nalaze iznad Balkana te bi moglo doći do još većeg pogoršanja.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments