Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iz dana u dan nas sustižu loše vijesti pa tako i ovaj dan. Nažalost naspustio nas je jedan veliki pjevač čiju morate znati barem jednu pjesmu. Njega su svi voljeli i rado ga slušali, a pogledajte o kome se radi.

Naime, pjevač koji je iznanada preminuo je Roky Ericson. On je pjevač poznate grupe koju vjerovatno svi znate a to je 13th Floor Elevators. Pored toga on je bio jedan i od predstavnika psishodelične rok muzike.

Navodno kako saznajemo Eric nije bolovao od nijedne vrste bolesti te je potpuno nepoznat razlog njegove smrti. Iako je Eric imao 71 godinu mnogi misle kako je ovo veliki gubitak za scenu i za ljubitelje rok muzike. Njegovu smrt je potvrdio brat te je dodao kako će muzika od sada biti drugačija.

Tokom šezdesetih godina on je snimi čak 4 albuma koji su bili nekako karakteristični pa su mu i doktori dijanosticirali sizofreniju.

Nakon toga on je stvarao muziku kao i elemnte muzike za razne filmove sa elementima akcije i horora. Međutim nešto što je obilježil njegovu karijeru je album ˝The Evil One˝ koji je jedan od najboljih rock albuma ikada.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments