Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Danas u svijetu postoji mnogo kuhara koji prave mnoga jela svijeta te na taj način šire svoje znanje o kuhanju. Međutim na našim prostorima žene su te koje preovladavaju u kuhinji i iz dana u dan pokušavaju praviti što bolje jelo ali i neke inovacije.

Međutim veliki broj nas je barem jednom pravilo zapršku jer mu je trebali u nekom jelu. Nakon prvog puta svaki put dalje ste ponavljali taj postpupak ali ni sami niste znali da je taj recept za zapršku pogrešan.

Sada vam mi donosimo poseban način da napravite zapršku koju su otkrili veliki kuhari svijeta, a pogledajte o čemu se radi:

Naime, sve što je potreno je prije svega da zagrijete određenu količinu masnoće zagrijete na šerpi. Poslije određeng vremena dodate koljičinu brašna koja vam je potrebna za vaše jer je količina različita u zavisnosti od jela koje pripremate.

Nakon toga dolazi do zapjenjavanja i velika većina nas tu završi posao. Međutim mi sa novim receptom to nastavljamo. Potreno je da dodate još vode te će vaša zaprška biti još više ukusnija.

Ukoliko budete probali ovaj naš recept i odlučite sena ovaj korak obavezno nam javite svoje rezultate.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments