IGRAČKA
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

IGRAČKA OPASNA ZA ZDRAVLJE I POVUČENA IZ PRODAJE!!!POGLEDAJTE ZAŠTO???

Veoma popularna igračka kojom se djeca stalno igraju i veoma je zanimljiva stručnjaci su otkrili kako je ona zapravo opadsna po život ne samo djece nego i okoline u kojoj se nalazi.

Ova igračka je poznata kao lovely horse i sadrži čak 200 puta otrovne supstance u svom sastavu nego što je zapravo dozvoljeno potrvđeno je detaljnim istraživanjima.

Ova igračka je sa tržišta povučena a prodata je u ogromnim količinama.

Maksimalna doza ftalata za igračke koje dolaze u dodir sa djecom je čak 0,1 odsto au detaljnim istraživanjem u ovoj igrački je čak 200 puta više ove supstance nego što je dozvoljeno.

Ftalati su poznata hemijska jedinjenja koja se koriste u veoma širokom spektru čak i kao pesticidi i poznato je da ako dođu u kontakt sa organizmom i dospiju u njegvu unutrašnjost izazivaju velike promjene remete metabolizam i usporavaju njegov balans.

Nadamo se da ste shavtili o čemu se radi te do kakvih bolesti sve može doći uzkoliko se vaša djeca igraju sa ovom igračkom. Ukoliko vaše dijete već ima ovu igračku trebali bi hitno da je izbacite iz vaše kuće dok još nije kasno.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments